Duurzaamheid en milieu
  • Internationale gratis verzending voor alle bestellingen vanaf 49€
  • Veilige betalingen
  • Meer dan 11.000 beoordelingen
  • 365 dagen retourbeleid
Al sinds het begin van de kledingproductie in 2015 zijn milieu en MVO voor ICANIWILL een belangrijk aspect bij de keuze voor fabrieken en fabrikanten. Tegenwoordig werken we met een aantal zorgvuldig geselecteerde fabrikanten van over de hele wereld. Met sommige fabrieken werken we direct samen en met andere fabrikanten via streng gecontroleerde handelsagenten. Ons doel is om alle fabrikanten één keer per jaar te bezoeken.

Een strategische, belangrijke keuze die wij bij ICANIWILL hebben gemaakt, is om veel van onze kleding in de EU te produceren, want:
1) De fysieke afstand maakt het makkelijker voor ons om werkomgeving, lonen, etc. te controleren.
2) De impact op het milieu in de vorm van transport is aanzienlijk lager.
3) We kiezen de stoffen en accessoires ook hoofdzakelijk van fabrikanten in de EU, om de impact op het milieu te verminderen.

Naast onze eigen eisen voor de fabrikanten hebben we ervoor gekozen om met fabrikanten te werken die grotere klanten hebben (Zweedse en internationale), waardoor we samen meer eisen kunnen stellen. Daarnaast werken we aan het ontwikkelen van ons eigen MVO-beleid. Een omvattend proces dat tijd kost, maar belangrijk is.

Gerecycled materiaal
Huidig onderzoek toont enkele voordelen van het gebruiken van gerecycled materiaal, maar tegelijkertijd zijn er duidelijke nadelen. Op basis van dat feit hebben we ervoor gekozen om te wachten met het gebruiken van gerecycled materiaal, totdat we een oplossing kunnen vinden die op de een of andere manier klimaat-positief is. We werken momenteel aan een collectie die gecertificeerd is en we hopen deze in 2020 te lanceren. Meer informatie volgt.

Al onze fabrieken zijn in goede staat en de werkomstandigheden in de vorm van lonen, werktijden etc. zijn in overeenstemming met de wetten in het betreffende land.

Choose your country

Visit
Continue to icaniwill.nl