OVER ONS - ICANIWILL
  • Internationale gratis verzending voor alle bestellingen vanaf 49€
  • Veilige betalingen
  • 365 dagen retourbeleid

Over ons


Hoe het allemaal begon

Het verhaal van ICANIWILL
Het verhaal van ICANIWILL begint met een simpel post-it briefje. Toen de oprichter Gustaf Ollas deze op zijn spiegel hing in zijn badkamer in het Zweedse Uppsala in 2009 had hij nog geen idee dat dit het begin zou zijn van een lange en succesvolle reis. ICANIWILL is een simpele mantra, een uitdaging voor jezelf en de rest van de wereld. Ik kan het doen en ik ga het doen. De basis van dit business idee was dat Gustaf opmerkte dat er verrassend weinig bedrijven en merken waren om uit te kiezen als het ging om trainingskleding specifiek gericht op de groeiende fitness- en crossfitwereld. Hij zag al snel in dat er niet alleen groot potentieel was maar ook verschillende mogelijkheden. Met de slogan ICANIWILL in het achterhoofd ging hij aan de slag en leerde hij alles over textielconstructie en –productie. Ook zocht hij leveranciers die de kleding en producten konden produceren die zowel Gustaf als alle andere fitnessgeïnteresseerde trainingsmensen die hij dagelijks ontmoette, zouden passen.Gustaf schroeft voorraadkasten in elkaar in het eerste ICIW-pand / Solna, Stockholm / 2014

In 2012 besloot Gustaf om zijn voltijdbaan op te zeggen en zich volledig te storten op het concept ICANIWILL. Tijdens Gustafs eerste twee jaar als zelfstandig ondernemer werkte hij ernaast als personal trainer en verkocht dieet-trainingsprogramma’s op internet.

Het duurde een paar jaar voordat de puzzelstukjes op hun plaats vielen en in 2014 trok het bedrijf in het eerste kantoor, klaar om de eerste levering van kleding aan te nemen. Het pand van 35 vierkante meter, zonder raam of keuken, bood meer dan genoeg ruimte voor de eerste verzending van 100 leggings, zeker aangezien de leggings al na minder dan één dag uitverkocht waren. Deze leggings hadden een speciaal camouflagedesign dat tegenwoordig wordt gezien als een van de specialiteiten van het bedrijf. Het duurde niet heel lang voor het tijd was voor een upgrade.


ICIW Fasadskylt HQ

Het ICANIWILL-kantoor in Sollentuna, Stockholm

In 2015 verhuisde het bedrijf met de vanzelfsprekende naam ICANIWILL naar Sollentuna in de buurt van Stockholm. De 100 leggings werden er al snel 100 meer en de verspreiding via sociale media gecombineerd met een opvallend ontwerp zette al snel vaart achter de werkzaamheden. Ondanks de duidelijke vraag was er nooit sprake van om zo snel mogelijk nieuwe kleding en producten te lanceren. Het was eerder andersom. Het proces voor het ontwikkelen van nieuwe kledingstukken duurt meestal tussen de 6-12 maanden, van idee tot prototype en tenslotte tot eindproduct. Alles moet kloppen, van ontwerp en constructie tot pasvorm, materiaal en andere grote en kleine details. Dit proces stelt ook hoge eisen aan de leveranciers en producenten.

ICANIWILL bezit geen eigen fabrieken, maar werkt samen met verschillende producenten en fabrikanten over de hele wereld. Het speciale materiaal van de leggings komt voornamelijk uit Italië, een land dat erin is geslaagd om materialen en kennis over stretchmateriaal te verfijnen. Uiteindelijk wil ICANIWILL hoogkwalitatieve trainingskleding aan kunnen bieden voor een concurrerende prijs. De meeste producten worden geproduceerd in beperkte oplagen zodat de klant zich uniek voelt.

De laatste jaren is ICANIWILL niet alleen gegroeid als bedrijf en merk, we zijn er ook in geslaagd om duizenden mensen over de hele wereld te inspireren en motiveren om zich in te durven zetten en te vechten voor hun doelen. De hashtag #icaniwill is op het moment van schrijven al meer dan 1.600.000 keer gebruikt. Wij willen dat onze kleding, ons merk en onze mantra jou zal helpen inzien dat je alles wat je nodig hebt om je doelen en dromen te bereiken al in je hebt. Ongeacht of het nu gaat om training, gezondheid of werk, Jij kan het doen. Je zal je doel bereiken!

Momenteel werken wij met 22 personen voltijd aan het ontwikkelen en verfijnen van onze producten en service. We hopen dat het familiegevoel dat wij proberen te creëren in het bedrijf, waarmee we elkaar en onze klanten ondersteunen tijdens hun reis, zal doordringen in wat we doen en we hopen dat Jij deel uit wilt maken van de ICANIWILL-familie. 
 
 
 
 
 


 
 
 

Choose your country

Visit
Continue to icaniwill.nl