Over ons

Het begon allemaal met een post-it briefje op een badkamerspiegel – vandaag verkopen we hoogwaardige sportkleding over de hele wereld.

In 2007 besloot de oprichter van ICANIWILL, Gustaf Ollas, om zijn universitaire studie zonder studielening op te pakken. Om de eindjes aan elkaar te knopen werd extra werken in de weekenden en op feestdagen een noodzakelijk onderdeel van zijn studentenleven. Naast zijn studie begon Gustaf te bloggen over zijn dagelijks leven, wat zich al snel ontwikkelde tot een workout blog. Later groeide het blog uit tot een van de grootste Zweedse blogs over lichaamsbeweging en diëten.


Om zijn gedrevenheid en motivatie gaande te houden in moeilijke tijden, plakte Gustaf een post-it briefje op zijn badkamerspiegel met de woorden “I CAN, I WILL”. Deze woorden dienden als dagelijkse herinnering om zich op zijn doelen te blijven concentreren en hard te werken om ze te bereiken. Aangezien Gustaf urenlang in de sportschool doorbracht, besefte hij dat er een gat in de markt was voor sportkleding. Het beschikbare assortiment van stijlvolle en functionele Zweedse sportkleding was gewoon niet genoeg. Met dit inzicht én Olssons Camo-patroon als inspiratie, besloot hij om te leren hoe hij zelf kleding kon maken.


Twee jaar en vele proefmonsters later, werden de eerste iconische Camo Tights online gelanceerd. De leggings werden eerst op pre-order verkocht, met een levertijd van vier weken, zodat de fabrikant op bestelling kon produceren. Omdat Gustaf de enige was die voor ICANIWILL werkte, besteedde hij al zijn uren aan het ontwerpen van nieuwe producten, het inpakken van bestellingen, het rennen naar het postkantoor, het beantwoorden van e-mails van klanten en het opbouwen van het merk op sociale media. Het merk nam al snel een grote vlucht op Instagram, waar klanten hun feedback konden communiceren en nieuwe ideeën konden inbrengen.

Tegenwoordig is ICANIWILL een van de snelst groeiende sportkledingmerken in Scandinavië en heeft het merk zich gevestigd in de Scandinavische en Europese landen. Net zoals de woorden “I CAN, I WILL” die Gustaf motiveerde om zichzelf te pushen en groot te dromen, blijft ICANIWILL nu anderen over de hele wereld motiveren en aanmoedigen om hard te werken en prestaties te omarmen. ICANIWILL bestaat om de beste prestaties van klanten mogelijk te maken met sportkleding van hoge kwaliteit en technische aspecten Welkom in de wereld van ICIW.