JE IMPACT ALS CONSUMENT


De reis naar een duurzamere toekomst houdt niet op wanneer onze producten het magazijn verlaten. Een groot deel van de milieu-impact van de kleding ligt bij jou als consument en wat je ermee besluit te doen. Hier zijn een paar tips over waar je aan kunt denken om hun milieu-impact te verminderen en je duurzamer te gedragen.

Vaak Dragen

Je kunt je kleren vaker dragen dan je denkt voor je ze wast. Probeer wellicht je legging 2-3 keer te dragen voor je hem in de wasmand gooit.

Een goede tip is om je kleren na een zweterige training te laten luchten. Hang ze een tijdje buiten en ze zullen weer fris aanvoelen.

Je kunt ook de relatieve milieu-impact van je kleren met 50% verminderen door ze twee keer zo vaak te dragen! (bron: EEA)

You can also reduce your clothes’ relative environmental impact by 50% by wearing them twice as much! (source: EEA)

Voorzichtig Wassen

De wasvoorschriften geven de warmste temperatuur aan waarin je je kleren kunt wassen, maar je kunt altijd besluiten om ze op een kouder programma te wassen. Probeer ze te wassen op 30˚C als ze niet erg vervuild zijn, dat is veel beter voor het milieu.

Je kunt je kleren ook wassen in speciaal gemaakte waszakken om de microplastic vervuiling te verminderen die gewoonlijk bij het wassen van synthetische materialen ontstaat. Bekijk de GuppyFriend tassen voor b.v.

Op Gepaste Wijze Gerecycled

Als je je ICIW-kleding niet meer wilt, geef deze dan weg, probeer ze tweedehands te verkopen, geef ze aan een goed doel of gooi ze op z'n minst in de textielrecyclebakken, zodat ze een tweede leven krijgen!

Zorg ervoor dat je de plastic zakken waarin je kleren zitten en de hangtags op de juiste manier in plastic en papierbakken gooit, zodat ze ook gerecycled kunnen worden.

Minimaliseer Het Rendement

Elk artikel dat je retour stuurt betekent een extra reis en een verhoogde CO2-uitstoot. Denk dus eerst na voor je je kleding terugstuurt.

Misschien heb je een vriendin die de kleren die je niet past zou waarderen? Of misschien zijn ze het perfecte kerstcadeau voor je zus/broer/ouder?

Van onze kant doen we ons best om zo weinig mogelijk retourafval te veroorzaken. Sinds 2021 hebben we meer dan 20 000 onverkoopbare geretourneerde producten gered door ze in hun oorspronkelijke staat te herstellen en ze zo weer te kunnen verkopen.